Leaject.com

Το Leaject.com είναι ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου που δημιουργεί χειροποίητες δερμάτινες κατασκευές.

The case.

Η Leaject είναι μια νέα επιχείρηση που ειδικεύεται στα χειροποίητα δερμάτινα είδη. Όταν μας προσέγγισαν για πρώτη φορά, δεν είχαν καμία ψηφιακή παρουσία και ήθελαν να καθιερώσουν με κάποιο τρόπο το brand τους στην ελληνική αγορά. Δεν υπήρχε πραγματικά κάποιο σχέδιο, απλά γνώριζαν την ποιότητα των προϊόντων τους καθώς και την επιθυμία να δημιουργήσουν το δικό τους brand.

Από την αρχή ήταν ξεκάθαρο για εμάς ότι επρόκειτο για ένα έργο στο οποίο θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε πλήρως με ιδέες και προτάσεις.

shopify website

Η προσέγγιση.

Στην πρώτη μας επαφή με τον πελάτη, προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τη φιλοσοφία της μάρκας και να θέσουμε ορισμένους μακροπρόθεσμους στόχους. Γνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο έργο, όλοι γνωρίζαμε ότι πιθανότατα θα χρειαζόταν χρόνος για να ανθίσει.

Ιστοσελίδα στο Shopify

Ξεκινήσαμε με την ανάπτυξη ενός κομψού και μοντέρνου eshop που παρουσίαζε ελκυστικά τα προϊόντα τους. Το Shopify είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που προσφέρει πολλά οφέλη για έναν επιχειρηματία. Με τα παραμετροποιήσιμα θέματα, τον σχεδιασμό που ανταποκρίνεται στα κινητά, τις πύλες πληρωμών και το απλό σύστημα διαχείρισης αποθεμάτων, το Shopify διευκολύνει τη διατήρηση ενός ηλεκτρονικού καταστήματος που μπορεί να βοηθήσει μια επιχείρηση να αναπτυχθεί. Επιπλέον, παρέχει λεπτομερή αναλυτικά στοιχεία που επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να παρακολουθεί την απόδοση ενός ιστότοπου και να εντοπίζει περιοχές για βελτίωση. Βάζοντας στο τραπέζι όλες τις παραμέτρους, καταλήξαμε πως είναι η καλύτερη δυνατή λύση σε επίπεδο πλατφόρμας.

Social media στρατηγική και περιεχόμενο

Δημιουργήσαμε επίσης λογαριασμούς σε δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram και το Tik Tok. Αυτό επέτρεψε στη Leaject να συνδεθεί με το κοινό-στόχο της και να δημιουργήσει μια κοινότητα.

Στη συνέχεια, δημιουργήσαμε μια ψηφιακή στρατηγική που επικεντρώθηκε στη δημιουργία περιεχομένου τόσο για τον ιστότοπο όσο και για τα Social Media. Αυτό περιελάμβανε φωτογραφίσεις προϊόντων, αναρτήσεις στο blog και άλλο ελκυστικό περιεχόμενο που αναδείκνυε τα μοναδικά χαρακτηριστικά των χειροποίητων δερμάτινων προϊόντων του brand.

product photography

Photos by YK Studio

reporting dashboard

Performance και ανάλυση δεδομένων

Επιπλέον, παρείχαμε υπηρεσίες Performance Marketing & Reporting. Αυτό μας επέτρεψε να παρακολουθούμε την απόδοση του λογαριασμού και να λαμβάνουμε αποφάσεις βάσει δεδομένων για τη βελτιστοποίηση της διαδικτυακής παρουσίας και την προσέγγιση περισσότερων δυνητικών πελατών. Οι πλατφόρμες που χρησιμοποιήσαμε για διαφημιστικούς σκοπούς ήταν η Google, το Facebook και το Instagram. Αφού πραγματοποιήσαμε κάποιες δοκιμές, συνειδητοποιήσαμε ότι η διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε πολύ καλύτερες επιδόσεις, οπότε κατανείμαμε τον διαθέσιμο προϋπολογισμό μας αναλόγως.

Τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας έγιναν γρήγορα αισθητά. Μετά από μόλις πέντε μήνες, η Leaject σημείωσε θετικό καθαρό κέρδος. Σήμερα, το brand έχει καθιερωθεί στην ελληνική αγορά χειροποίητων ειδών ενώ εξάγει προϊόντα και στο εξωτερικό. Η μηνιαία απόδοση συνεχίζει θετική, καθώς όλο και περισσότεροι πελάτες ανακαλύπτουν και ερωτεύονται τα χειροποίητα δερμάτινα είδη.

Η Leaject είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς μια νέα μικρή επιχείρηση μπορεί να επωφεληθεί από το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η ανάπτυξη ενός πλήρως λειτουργικού eshop, η επένδυση στα Social Media και η δημιουργία περιεχομένου συνέβαλαν στο να μπορέσει ένα μικρό brand να εισαχθεί στον ψηφιακό κόσμο.

Θέλεις να μιλήσουμε για το project σου;

Επικοινώνησε μαζί μας για να συζητήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες.